Binnen deze groepen zoeken wij mensen met allemaal hun eigen taak.

Vrijwilligerswerk Buitenland Met Dieren Als je onder 26 jaar bent, kan je van de Vlaamse regering subsidies krijgen voor een eigen project in het buitenland. Ik ben meer op zoek naar wildlife of iets dergelijks. De motoristas die de kano's besturen en de rondleiders die komen met groepen toeristen zijn tevens van lokale komaf. Ook worden er sieraden gekocht van de lokale bevolking, die weer verkocht worden in het infocentrum aan toeristen. Ik heb een mbo opleiding dierverzorging gedaan, waarbij ik verschillende dierentuinen heb stage gelopen. Ik wil graag naar Afrika en het liefst iets in een opvangcentrum ofzo. Dat was wel via een organisatie maar misschien kan je het ook meteen via hun regelen. Bij dit project komt echte dierenliefde om de hoek kijken, aangezien alle dieren vrij rondlopen in het park. Dat is een leuk aanbod!!!! Alleen niet helemaal wat ik zocht. Reis Log toe waardoor ze je makkelijker terug kunnen vinden. Minimum 6 weken, maximum 12 maanden naar het buitenland willen.

Binnen deze groepen zoeken wij mensen met allemaal hun eigen taak. Je werkt in ruil voor kost en inwoon, al vragen sommige projecten hiervoor ook een bijdrage. Apartheid, en het constante gevecht met haarzelf maken dit land zo aantrekkelijk. Misschien is dit iets voor jou, ik ben 1,5 jaar geleden naar Zuid-Afrika geweest waar ik in een rehab centre heb gewerkt ook als vrijwilliger. Onze groep haalde ruim 1000 euro op als extra donatie aan een project.

De administratieve mallemolen is eerder beperkt, dus je kan sneller op een VIV-project aan de slag. Je moet gemotiveerd zijn om een andere taal te leren, je grondig voor te bereiden, en gedurende je ganse project het beste van jezelf te geven. Deze komen dagelijks en betalen een klein bedrag aan entreegeld. Zoals eerder genoemd wordt het hotel Runa Huasi volledig gerund door de lokale mensen zelf.