De hybride hypotheek leent zich uitstekend voor slimme fiscale verdelingen.

Fiscale Aspecten Krediethypotheek Uw hypotheekadviseur dient u hierbij te ondersteunen en het dossier bij te houden. Indien u verwacht dat het rendement uit spaarrente hoger zal zijn dan uit beleggingen, dan kunt u kiezen voor sparen en andersom. Voor maatschappelijke beleggingen geldt een extra fiscaal voordeel. Is de hypotheekrente daarentegen lager, dan betaalt u weliswaar minder rente, maar dient u weer meer spaarpremie te betalen. Bovendien is het zo dat als u de volledige afsluitprovisie fiscaal aftrekt u belastingfraude pleegt. Bij de hybride hypotheek kunt u gedurende de looptijd switchen tussen beleggen en sparen. Is de hypotheekrente laag? Dan is ook de rente over je spaartegoed laag. Het uiteindelijke eindbedrag is dus afhankelijk van al die keuzes. Als u bijvoorbeeld al een bestaande levensverzekering heeft, kan het raadzaam zijn om deze mee te nemen naar de nieuwe hypotheek in plaats van deze af te kopen. De hoogte van de kredietlimiet wordt bepaald aan de hand van uw inkomen en de waarde van uw huis.

De vermogensvorming bij de levenhypotheek is deels afhankelijk van het rendement van de beleggingen in de verzekeraar zelf. Bij een levenshypotheek wordt belastingvrij vermogen opgebouwd en profiteert u optimaal van de hypotheekrente aftrek. Bij het starten van de uitkering van de lijfrente, blijft de hypotheek dus wel gewoon bestaan.

Met de risicopremie verzekert u zich gedeeltelijk tegen overlijden. Om een goed hypotheekadvies te krijgen is het belangrijk dat u zelf goed inzicht heeft in uw financiŽle situatie thans en in de toekomst. Gedurende de looptijd van de hypotheek zijn de volgende kosten aftrekbaar. Het zou onverstandig zijn om een adviseur te kiezen uitsluitend vanwege het kleine presentje dat u krijgt. Aangezien de woning aan allerlei strenge milieueisen moet voldoen, wordt deze hypotheekvorm niet zo vaak afgesloten. Bij sommige erfpachtsystemen kan de canon worden afgekocht. Probeer te onderhandelen over de hoogte van de afsluitprovisie of zoek een financiŽle instelling waar je geen afsluitprovisie betaalt. Bij het invullen van uw belastingaangifte komt u echter bedrogen uit.

Na het eerste jaar betaalt u een rente die doorgaans hoger is dan de rente van andere aanbieders. De gemengde hypotheek is echt een hypotheek op maat. Bij het afsluiten van deze hypotheeksoort wordt vastgelegd dat een bepaald bedrag omgezet zal worden in een lijfrente. Hou er rekening mee dat de prijzen sterk kunnen stijgen. Bij een lineaire hypotheek zijn de bruto lasten aanvankelijk hoog, gedurende de looptijd worden deze steeds lager. De rente van de lening die je daarvoor sluit, is ook fiscaal aftrekbaar. Deze korting op de hypotheekrente geldt overigens slechts voor een hypotheekbedrag tot Ä34.