Dividend dat wordt uitgekeerd in de vorm van aandelen.

Handelen Uit Voorkennis Strafbaar Amerikaanse economie over het afgelopen kwartaal gecorrigeerd voor inflatie. Waarde van een woning zoals vastgesteld door een makelaar of taxateur. OfficiŽle naam van de bank voor effectenhandel in Amsterdam. Blijf drie tot vijf minuten kloppen tot het deeg zacht en glanzend is en in stukken van de gardes valt. Roer de geraspte kaas en de fijngesneden salie door het deeg. De laagste prijs waartegen bepaalde effecten worden aangeboden. Lening met een vaste looptijd van twaalf maanden of kortet. Verwarm al roerende in een pan het water, de boter en het zout. Maatstaf die de mate van beweeglijkheid van een fonds weergeeft. Bereik tussen twee niveaus waarbinnen een koers zich beweegt. Vorm met behulp van twee lepels kleine bergjes op de bakplaat.

Iemand die effecten koopt in de verwachting van een koersstijging. Andere benaming die soms gebruikt wordt voor een restantbewijs. Door aankoop en verkoop de koers in een gewenste richting trachten te sturen. Preferente aandelen respectievelijk obligaties, die delen in de overwinst. Aandelen selecteren die in de ogen van de belegger te laag zijn geprijsd. Een dalende trendlijn wordt getrokken over markante toppen.

Het is een maatstaf voor de financiŽle soliditeit van een onderneming. Engelse term voor bedrijven met een relatief lage beurswaarde. Het eigen vermogen van een bedrijf als percentage van het totale vermogen. Jargon voor en synoniem van aanlappen, ofwel verkopen van effecten. Wettelijk verplichte jaarlijkse vergadering van aandeelhouders waarin o. Bewijs van achterstallige rente, dividend of enig ander recht. Doe het deeg over in een kom en klop er met een mier een voor een de eieren door. Het is onduidelijk waaraan de salie dit heeft verdiend. Wet die voorziet in het regelen van het toezicht op de beurzen.