Door de handicap van onze zoon met moeite een auto aangeschaft op grijs kenteken maar ment zo'n verhoging van de wegenbelasting is het financieel haast niet meer te doen.

Wegenbelasting Ontheffing Door de handicap van onze zoon met moeite een auto aangeschaft op grijs kenteken maar ment zo'n verhoging van de wegenbelasting is het financieel haast niet meer te doen. Zou ik graag willen weten voordat het van de ene op de andere dag niet meer kan. Het antwoord was dat als er geen verbodsbord staat en zolang er geen klachten komen, dat geen probleem is. Alleen als de omgeving klaagt dan doet de politie wat. De toekomst van het grijze kenteken wordt keer op keer opzettelijk onzeker gehouden. Dit om te voorkomen dat er weer meer mensen gebruik van gaan maken.

Voorlopig is het nog een plan maar zal wel doorgezet worden. Wat ik me nu afvraag is of dit alleen gaat gelden voor de zgn. Meer informatie over de vrijstellingen en de eisen waaraan u moet voldoen staat bij veelgestelde vragen op EVO-ledennet. Het gaat dus niet om de belasting, maar om het soort voertuig waarop het verbod geldt. Rolstoel, rollator en buggy passen niet in elke auto. Ik heb ook gehoord dat het zelfs verboden kan worden om op je eigen oprit of zo te gaan staan. Ik heb eens navraag gedaan politie of dat geen probleem was. Laat ze in elk geval opschieten met hun maatregelen, want onze fiesta staat op sterven, en m'n vriendin op barsten nr. Afhankelijk van de controle die men doet of hoe gemakkelijk men daar als overheid mee omgaat wordt er tegen opgetreden. En dan wel voor mijn eigen deur, want klachten heb je meteen en een hoop gezeur daarna. Soep zal wel weer niet zo heet gegeten worden als dat ie opgediend wordt.