En de elders gestelde vraag over minimale inbouw voor laag tarief wegenbelasting, is voor mij een voorbeeld die ik met belangstelling volg.

Tarieven Wegenbelasting 2006 En de elders gestelde vraag over minimale inbouw voor laag tarief wegenbelasting, is voor mij een voorbeeld die ik met belangstelling volg. Ik heb toevallig afgelopen Zaterdag in Elburg tijdens de botterdagen met een douane ambtenaar daar over staan praten,en dat komt nogal eens voor vrijwillig of onvrijwillig. En geld dus niet direct voor de hier gestelde vraag. Mijn opmerking sloeg meer op een ervaring van een kennis. Geen aanpassing van no-claim zolang het niet afgerond is. Dus niet het gewicht wat in de folder of op het kenteken staat.

Steeds als ge een WEje vrij hebt al die manoeuvres om het op en af te zetten en ook het vastzetten vraagt tijd. Ook ik ben een impulsief mens, in mijn geval met het zelfbouwen. Ik heb de wijsheid dus niet van mezelf,ik heb ook de hele pol nog niet gelezen. Elsevier vroeg vier fervente golfers naar hun favoriete banen in het buitenland. Lees hun lijstjes met uitleg over prachtige clubhuizen, dresscodes, lastige greens en spectaculaire vergezichten. Ik zou graag willen weten over het rijgedrag met zo'n camper erop, de voor en nadelen, staat het campergedeelte wel stevig op 4 van die pootjes zonder auto en waar je op moet letten bij aanschaf van zo'n auto. De Nederlanders met duits kenteken varen er wel bij. Je moet het hele bedrag betalen,dan huur je hem ,en als dat bedrijf over de kop gaat ben je en al je geld kwijt en je camper,dus heb je 0,0 wil je dat risico lopen. Wij overwegen, daar de kinderen toch niet meer mee gaan op vakantie om onze camper in te ruilen op zo'n afzetcamper. Met de gewenste indeling in je achterhoofd kun je dan wat gerichter zoeken naar een 2e hands.

Maar helaas zitten er aan huurkoop een aantal nare consequenties, of althans die kunnen er aan zitten. Met ledig gewicht bedoel ik wat de camper nu werkelijk weegt. Bedenk wel dat met 5 personen je gauw te klein koopt. Deze situaties had ik in mijn achterhoofd bij mijn reactie. Voor een gezin met 3 kinderen heb ik eigenlijk maar 1 belangrijke tip. Als u dit rekensommetje maakt zult u ervan schrikken wat uw camper voor laadvermogen moet hebben. De winkelstraten waar de bewonersvergunning niet geldig is zijn aangegeven in oranje en paars. Mocht je toch nog van idee veranderen en op zoek gaan naar een afzet unit nog een tip. Ik weet niet of het al is geschreven maar een huurcontract om de bpm te ontlopen is niet zo slim. Vooral bij regenweer is onze 6-persoons met z'n 4-en écht niet te groot.

De door mij omschreven voorbeelden zijn idd niet legaal, dat maak ik ook duidelijk toch? Ik heb wel een legale manier, namenlijk een old-timer uit Duitsland halen. Zijn vrouw rijdt ook zo maar op papier sprake van huur. Er van uit gaande dat u een B rijbewijs bezit is het belangrijk wat de aan te schaffen camper leeg weegt en wat het maximum massa is. Hebben op 2 verschillende continenten vele maanden rondgereden met zo'n camper. Ik heb inderdaad hier en daar gehoord dat nogal in de papieren loopt. Of zit ik helemaal mis, en moet ik mijn vooroordeel bijstellen.