Er zijn zoveel verschillende hypotheekvormen gekomen en evenzoveel manieren om deze vormen te combineren.

De hele manier van optreden, zijn performance, vond ik geweldig. In 1928 ontmoette Peggy de Engelse schrijver John Holms, waarmee zij spoedig zou gaan samenleven, allereerst in Parijs en vanaf de lente van 1932 in de buurt van Dartmoor, Engeland. Hallo mijn sociaal verhaal gaat over een Marokkaans jong volwassen vrouw. We waren er wat vroeg, dus even een foto gemaakt van de maquette van het plan die daar staat opgesteld. Daarna had ik een afspraak met de makelaar waarmee ik het informatie-gesprek over het huis had gehad. Gelukkig was het een zeer kortstondige griep die ik de dag daarvoor had en voel ik me weer goed. In de tweede week van januari staan wederom twee hypotheek-advies gesprekken gepland. Verder uiteraard ER, maar dat is helaas al een tijd niet meer op de buis. In deze houtconstructie zit glaswol waardoor de lucht stilstaat.

Daarna een zaterdagbaantje bij de fotograaf, inlijsten van portretten, uitzoeken van lijsten en het maken van pasfoto's waren dingen die ik wekelijks deed. En heel trots onderteken ik alle stukken, alle papieren voorzie ik van mijn paragraaf. Of eigenlijk krijg ik gewoon een enorme varieteit aan adviezen. Ik vond dat ik oud en wijs genoeg was om dit zelf te bepalen. Achter de stapel stenen ligt ongeveer mijn voordeur. Inmiddels is dat gezien het tijdstip dat ik hier mee bezig ben, in ieder geval mijn bed. Er is gebeld door een voor mij onbekend nummer en ik heb dan ook geen idee van wie de berichten kunnen zijn. Hierbij werd niet alleen gelet op de laagste rente die op dit moment geboden kon worden, maar werd er ook gekeken naar de toekomst. En niet te vergeten natuurlijk Expeditie Robinson, een programma waar ik zelf graag aan mee zou willen doen. Uiteindelijk hebben we er een uur en drie kwartier gezeten.

Zo, nu weten jullie iets meer dan mijn reizen en mijn huis. Vandaag is het inmiddels twee weken geleden dat het vrijdag de dertiende was. Officieel heb ik nog drie dagen bedenktijd na het tekenen, maar het lijkt me stug als ik me nu nog bedenk. Ik ben er zelfstandiger door geworden, ik stond ook achter haar keuze. Natuurlijk gaat zo'n groot project uiteindelijk wel door, een project waar al jaren van ontwikkeling aan vooraf is gegaan. Lodewika komt elke dag haar man bezoeken en vond het geweldig toen ik een week terug aan haar gevraagd had of ik haar zou mogen interviewen over haar leven.

De geluidsoverlast kon nu niet meer via de muren, maar nog wel via de grondplaat en via de heipalen. Zonder dat het vervelend werd als ik dingen drie keer na vroeg. Nu ga ik bijna niet naar de bioscoop en kijk op tv niet zo heel veel naar films, maar goed, hier toch mijn keuze. De papieren van de andere bank er weer bij gepakt en aan de hand van de lage rente die die bank bood, weer verder gaan rekenen. Ik heb dan ook nooit spijt gehad van mijn keuze, deze heeft mij alleen maar doen groeien. Om 11 uur 's morgens had ik die woensdag een afspraak bij de makelaar. Een paar leuke planten en struiken kan ik al bijna zien staan. Ondanks dat ik graag een koopwoning wil, schrijf ik me niet in voor alle woningen. Na zo'n anderhalf uur ging hij weer weg en voelde ik me niet veel wijzer. De Nederlandse vlag op het water symboliseert de twee werelden waarin ik leef. Een tijd en plaats die me altijd gefascineerd heeft.