Het is gebruikelijk om de volatiliteit uit te drukken in een percentage.

Tot slot is het wellicht raadzaam om zelf na te denken over uw eigen verwachtingen wat betreft de volatiliteit. Waar het zin heeft hebben we een vertaling toegevoegd. Krijgt u gelijk dan zal de impliciete volatiliteit omhoog gaan en dus ook de optiekoersen. Na consolidatie volgt altijd een heftige beweging up of down. Het is gebruikelijk om de volatiliteit uit te drukken in een percentage. Een technische indicator die de trendsterkte meet maar niet de richting. Om de volatiliteit van een belegging te berekenen zijn redelijk ingewikkelde formules beschikbaar. De impliciete volatiliteit is dus een inschatting van handelaren omtrent de toekomstige volatiliteit. In mijn vorige column heb ik het begrip risico behandeld.

Ook dit leidt weer tot een hogere impliciete volatiliteit. Een combinatie van twee pullbacks, waarbij de tweede de level van de eerste opnieuw test. De volatiliteit is zeer belangrijk voor de prijs van een optie.

Deze volatiliteit wordt de impliciete volatiliteit genoemd. In mijn vorige column heb ik dus het begrip risico behandeld in relatie tot beleggen in aandelen. Stel nu eens dat de handelaar er vanuit gaat dat de aandelenmarkten beweeglijker gaan worden de komende tijd. De standaarddeviatie meet de mate van beweeglijkheid van een aandeel. Japan en ze vertonen veel gelijkenis met Barcharts maar zijn ouder van origine. Denkt u echter dat de onrust op de aandelenmarkten wel eens toe kan gaan nemen, dan is het raadzaam juist opties te kopen.