Het ligt eraan wat voor brandstofcel en hoe goed de cel het moet doen.

Goedkope Brandstofcel Het ligt eraan wat voor brandstofcel en hoe goed de cel het moet doen. Volgens mij willen ze gewoon eerst de olie nog even snel opmaken. Ralstonia eutropha maakt een enzym aan dat waterstof kan splitsen.

Het is dus niet makkelijk om waterstof te transporteren of op te slaan. De verwachtingen zijn dat stationair gebruik veel populairder zal zijn dan mobiel gebruik. Op een waterstrof auto met verbrandingsmotor kan je prima een turbo monteren. In geval van vloeibaar aardgas of lpg vergelijkbaar gevaarlijk en meer vervuilend bovendien. Dat kan ook zonder kernenergie of fossiele brandstof. Of je maakt het op basis van fossiele brandstoffen. Gas, Kerosine, Benzine en zelfs Diesel is ook geen prettig spul.

Bijvoorbeeld door geothermische energie, waarvan handenvol beschikbaar is in plaatsen waar de aardkorst dun is als bv ijsland, maar ook dichter bij huis zo'n 50m onder je eigen huis bv. Ik vind dat al da troep niet nodig is, als ze maar een gwn verbrandingsmotor zo zuinig maken als het maar kan; zeg bv 3 liter op de 100 dan ben ik al blij genoeg. Dat waterstof een energiedrager is, is geen probleem maar een voordeel. Dat kan op basis van electriciteit, wat je ook eerst moet maken met water, zon, wind of nucleaire kracht. Het verhaal dat alle autofabrikanten er zolang voor nodig hebben geloof ik niet echt veel van, het moet binnen 5 a 6 jaar te realiseren zijn lijkt mij, zie bmw. Vanaf november rijden drie Amsterdamse stadsbussen op waterstof in plaats van diesel of benzine. Het is voor het grote publiek de eerste zichtbare stap op een lange weg die moet leiden naar een waterstofeconomie. Energie wordt op dit moment voornamelijk gewonnen uit fossiele, vervuilende brandstof.

Er komt namelijk geen water maar waterdamp uit de uitlaat. Stel je voor dat je met zonnepanelen de energie opwekt om waterstof aan te maken en op te slaan in je kelder of garage, en deze later weer gebruikt om je huis te verwarmen ; efficienter dan wat dan ook dat momenteel bestaat. De eerste fusie centrale die meer energie oplevert dan kost moet nog worden gebouwd wordt aan gewerkt komt in Frankrijk.