Is er misschien iets mis met het framenummer controllesysteem, dat deze niet onder motorfietsen gecheckt worden b.

Waarom ik dan nog steeds niet in het bezit ben van een motorfiets, komt omdat ik qua leeftijd nog steeds in de zogenaamde ontkennende fase zit. Hoewel ik weet dat het slechts een kwestie van tijd is, wil ik me nog niet aansluiten bij de groep gearriveerde penopauzelijders. De afgelopen zomer is het mij opgevallen dat sommige van onze collegae die de middelbare leeftijd naderen, zich op een motorfiets van en naar het werk begeven. We gaan het eens hebben over ons belastingsstelsel die voor geen meter deugt. Het gegeven dat ook ik zo langzamerhand deel uit maak van de groep middelbare leeftijd naderaars, doet mij vooralsnog een beetje twijfelen om een motorfiets aan te schaffen. Als ik de voordelen ervan echter op een rijtje zet, wordt de verleiding wel weer erg groot. Is er misschien iets mis met het framenummer controllesysteem, dat deze niet onder motorfietsen gecheckt worden b.

Mocht ik de volgende zomer toch per motorfiets op het werk verschijnen, dan vraag ik jullie deze column als niet geschreven te beschouwen en mij te vertellen hoe goed die motorfiets bij me past. En daar zit nu het "probleem", want zo zijn ze nooit goedgekeurd. Er was alleen nog wat discussie of je zo'n ding nu moest behandelen als motor of als bromfiets met teveel vermogen. Dat ding wordt natuurlijk ook niet ter keuring aangeboden dus mag die niet eens op de weg rijden.

Dagelijks check ik de gevarenzone in mijn gezicht om te zien of zich daar nieuwe kraaienpoten of rimpels hebben gevestigd en dagelijks houd ik me stevig vast in de metro omdat ik vind dat de metro soms wel heel erg snel gaat. Deze zijn zowel in 50 cc als motoruitvoering te krijgen. Aantal weken geleden hebben we in Den Haag zo'n ombouwproject inbeslag genomen en na een korte achtervolging klem kunnen rijden. Zie dan ook regelmatig dat er hooguit een certificaatje wordt gechecked, terwijl er toch een hoop extra mis blijkt te zijn. Dit in verband met de tenlasteleggingen zoals rijden zonder rijbewijs etc. Vanwege het feit dat ze minder uitstoot genereren van schadelijke stoffen. Hier vindt u de meest gestelde vragen over de motor. Dagelijks sta ik met ingehouden buik voor de spiegel.