Met een stuk touw rond zijn middel klimt hij naar boven.

Wat Weegt Een Volvo 240 Op Gas Echt een kutbusje met vage zithouding, totaal geen gevoel in niks. Kan hier boeken over schrijven, dus zal nog wel meer over komen. Bovendien is het niet altijd mogelijk een uitgebreid oordeel te geven. Prachtige auto om te zien, mooie lijnen en alles is netjes afgewerkt. Leuk dit onderwerp, altijd al eens het lijstje willen maken.

Ik ben 19 jaar en heb net een half jaar of iets langer mijn rijbewijs, maar heb 2 auto's gehad. Veel mensen denken dat Mazda niks is omdat het Japans is, maar dit is zeker niet waar. Redelijk vlotte auto, ging eigenlijk ook nooit iets kapot, dus goedkoop onderhoud, Phase I, dus nog met de markante voorkant. Independent Laboratories uit Wageningen nog steeds aan het lijntje.

Hij is gigantisch lawaaiig, oncomfortabel, en alles voelt en ruikt naar goedkoop plastic. Absolute doodsangstenauto, vooral wanneer je door de gaten van de roest kan kijken. Hetzelfde geldt voor de wegligging, die is nog beroerder als van de 240. Hij reed echt heerlijk, ook al viel hij uit elkaar. Comfortabel geveerd, goede stoelen die in alle richtingen zowat verstelbaar waren, de eerste Renault waarin ik reed die niet te licht gemotoriseerd was. Het is zeker niet zoals toen bij de BX, dat je elke week in de garage stond. Zijn vorige auto, een Renault 19 16v uit 1991, vond ik niet zo. Als je een Lucas pomp hebt gaat dat minder goed, maar het kan nog wel. Hetzelfde als de Ibiza als hierboven, behalve dat de Leon iets sportiever rijdt. Goed, toen kwam onze dochter in beeld en inmiddels rijd ik Mondeo 2.