Mooi als je veel mee moet nemen maar verder alleen maar duur en te groot.

De gemeenteraad neemt 25 juni een definitief besluit. Zo is al 1x de motor kapotgegaan doordat 1 boutje afbrak, gelukkig grotendeels vergoed gekregen door Renault. Nooit in gereden maar een keer achter het stuur gezeten in een museum stiekem. Was eigenlijk altijd iets mis mee, roestplekken, vering, lekkages, remmerij. Het concept is grotendeels hetzelfde als van zijn latere broer, de 240. Verschrikkelijk slechte auto, wil er verder niet zo veel aandacht aan besteden. Koppeling kraakte, remmen deden het absoluut onvoldoende, had de neiging tot afslaan op kruispunten. Kleine auto, voelt op zich wel goed aan maar de stoelen zijn enigzins simpel. Fijne auto om in te zitten, comfortabel geveerd, stoelen waren iets minder. Best sober interieur, maar het rijplezier maakt dat ruimschoots goed. Nu ik van school af ben, inmiddels een vaste baan heb en de winter er aan zit te komen ben ik voorzichtigaan ook eens aan het rondkijken voor een autootje.

De 144 is evenals zijn grotere broer een solide, veilige auto. Beetje zelfde als de fiat panda maar net iets beter. Qua ruimte aanbod zit je overigens meer dan goed in de 240. Interieur vind ik niks, hoewel het wel weer erg praktisch is als verhuizen je ding is. Voelt aan als een tank Niet stuk te krijgen volgens mij. But there is another kind of evil which we must fear most, and that is the indifference of good men. Onderhoud was voor zover ik me kan herinneren niet altijd even fijn, er ging nogal eens iets kapot, maar het meeste hiervan wel tijdens de garantieperiode.

De 144 is voor zijn tijd een comfortabele, grote gezinsauto. Vanaf 1983 zijn er in de wielkuipen plastic kappen gekomen ,zodat het daar minder snel gaat roesten. Mooi als je veel mee moet nemen maar verder alleen maar duur en te groot. Stil, fijn weggedrag, je kunt hem lekker sportief de hoek om zetten. Dikke bak, automaat met sportstand, zalig rijgedrag, dikke motor, hoge topsnelheid a. In 1969 worden de B18 motoren vervangen door sterkere B20 motoren. De auto rijd als een kart Erg direct en kleine draaicirkel. Auto van mijn pa destijds, rijdt best fijn alleen issie niet te snel, wederom doordat ook deze Renault te licht gemotoriseerd is. Ze vindt het wel leuk, maar judo blijkt toch leuker. Ben ik minder tevreden over, schakelt zeer moeilijk en met name de achteruit is moeilijk 'te vinden'.

Alleen iDrive is zooo jammer, ik vind het echt een rótsysteem. Helemaal happy mee en sinds kort ook met 16 inch velgen. Ik heb zelf geen auto maar mag af en toe de auto van mijn ouders lenen die het volgende hebben.