Omdat de geldverstrekker een groter risico neemt is het rentepercentage voor een dergelijke tophypotheek doorgaans hoger.

Omdat de geldverstrekker een groter risico neemt is het rentepercentage voor een dergelijke tophypotheek doorgaans hoger. Voor jonge mensen of starters is het lastig om een huis te kopen. Een tophypotheek is de benaming voor een hypotheek die hoger is dan de executiewaarde van het huis. Voor de financiering hebt u een bedrag nodig van 250. Als u wat ruimte heeft, dan bent u beter uit met een lagere rente in combinatie met de opbouw van wat vermogen. Een inleg van 1000 euro op een beleggingsrekening voelt u weliswaar zwaarder in uw portemonnee, maar het is geen weggegooid geld. Iedereen met eigen woning en hypotheek wil lage maandlasten. De extra netto rente van 362 euro is een echte kostenpost. Voor de financiering hebt u dan een bedrag nodig van 250.

En ook dan is het wellicht toch verstandiger om op zoek te gaan naar een goedkoper huis. Wilt u profiteren van onze laagste rentetarieven? Klik voor een vrijblijvend hypotheekvoorstel. Stel u koopt een nieuwe woning voor een bedrag van 230. De executiewaarde zou dan gestegen moeten zijn naar 277.