Opnieuw is er brand geweest op de islamitische basisschool Bedir in Uden.

Waarschijnlijk kunnen de kinderen dinsdag weer gewoon naar school. Veel brugklassers blijken slecht in rekenen en spellen. Omdat het gebouw naast een brandweerkazerne ligt, was de brandweer meteen ter plaatse en was de brand snel onder controle. Dat gebeurde vlak na de moord op filmmaker Theo van Gogh. We adviseren dan ook om de berichten van de bezoekers niet aan te nemen als bindende islamitische bewijzen of oordelen. Steeds meer ouders en hun kinderen kiezen voor de veilige, kleine school, dikwijls een bolwerk van de witte elite.

De belangstelling voor dit soort scholen wordt alleen maar groter, voorspellen sociologen en de onderwijswereld. De politie gaat ervan uit dat de daders racistische motieven hadden en stelt permanente bewaking in bij de school. Opnieuw is er brand geweest op de islamitische basisschool Bedir in Uden.

Volgens Khalid Boutechakourt van het interim-bestuur is er geen sprake van het een vertrouwenscrisis. De aanstichters hadden het white-powerteken op de muren gekalkt, en leuzen die verwezen naar de moord op Theo van Gogh. Op dit forum gelden een aantal regels, wij verzoeken onze bezoekers deze regels goed door te nemen voor het plaatsen van een bericht. AanslagenOp 9 november, een week na de moord op Van Gogh, brandde de basisschool helemaal uit.

Op basisschool de Watergraafsmeerse Schoolvereniging mogen de leerlingen niet chatten op de school-pc's. Wiskundeleraren draaien overuren op ouderavonden om ouders te woord te staan. De informatie die te vinden is op dit forum zal niet altijd islamitisch correct zijn. Taaltoetsen wijzen soms bedroevend slechte resultaten uit. Vlak voor de zomervakantie krijgt Paul Brugman, directeur van de Rosa, een vmbo-school in Amsterdam-Noord, nogal eens telefoontjes van bezorgde ouders die duidelijk niet blij zijn met het advies dat hun kind naar het vmbo moet. Nadat het vorige pand van de basisschool in november helemaal afbrandde, verhuisden de kinderen naar een noodgebouw in een ander deel van de plaats. Onbekenden gooiden daar gisteravond een benzinebom naar binnen.