Oratie over de verspreiding van het boek in de vroegmoderne tijd.

Masterstudie In Nieuw Zeeland Bedrijven gaan steeds bewuster om met de wisselwerking tussen kunst en corporate identity. De Turkse schrijver Orhan Pamuk moet vanwege een tegen hem lopende rechtszaak op eieren lopen. Om de rentabiliteit van een onderneming als het Paleis voor Volksvlijt te waarborgen moest men een programmering presenteren die mikte op zoveel mogelijk bezoekers. Short history of the different cultural sectors, development and trends. Literair agenten, de spindoctors, drijven de prijzen handig op. De kronkels van de muziekgeschiedenis worden behandeld. Katholieken namen in het Nijmegen van de negentiende eeuw een tweederangs positie in ook al waren ze gedurende een periode numeriek in de meerderheid. Illegal copying is less widespread in the face of high education levels, strong institutions and strict law enforcement. Hoe is de relatie tussen beide vormen van lezen? Resultaten van een verkennend onderzoek. Kraus-Goldberg, de cabaratiers Kan en Vonk en het echtpaar Hazevoet.

Arian probeert enige lijn aan te brengen in de reacties. De reeds bestaande bibliotheektypen kregen in de negentiende eeuw ruimschoots de gelegenheid zich te ontplooien en te differentiëren. Maar als minister van cultuur trad hij toe tot het estabishment en kwam tot de conclusie dat praktisch handelen beter is dan dromen. Schets van de gebruikers van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag in de negentiende eeuw. Econoom Gert-Jan Hospers verwacht dat de creatieve industrie over een jaar of tien de bijdrage van de zakelijke dienstverlening in het Bruto Regionaal Product van Groot Amsterdam moet kunnen evenaren.

Tijdens het Nederlands Film Festival werd door Jos Stelling en anderen het Oktober Manifest gelanceerd waarin een lans wordt gebroken voor de Cinema. Over de oorzaken van de recente daling van het bioscoopbezoek. Nu hoorspelen via de omroep steeds minder geproduceerd worden, richtte ze De Hoorspelfabriek op, die cd's met hoorspelen maakt. Boekhandelaren die Paagman zijn voorgegaan, vrezen dat de samenwerking op een teleurstelling zal uitlopen. Verkenning van negentiende-eeuwse particuliere bibliotheken en hun verzamelaars.