Voor ontwikkeling is eigen initiatief van groot belang.

Mannen krijgen na een extra opleiding sneller salarisverhoging dan vrouwen. Hij was een eenvoudige jongen uit het volk, had maar weinig geleerd, maar hij beschikte over een groote mate van intelligentie. Het was te overbekend, dat hij een totaal onbruikbaar assistent was. Bij een groot bedrijf gaan werken; je hebt daar meer promotiekansen. Indonesia het hol van Ali Baba en zijn 220 miljoen rovers. Hij kende geen woord Fransch, maar het zou wel zoo zijn. Hij keek langs de lange rij koelie's, die wachtten voor de weegschaal. In theorie kunnen de periodieke verhogingen ook worden gekoppeld aan de prestaties van een medewerker. Uiteraard gaan wij zeer zorgvuldig en vertrouwelijk met uw gegevens om. Toch kan het zo zijn dat sommige cao-afspraken nadelig uitpakken voor vrouwen.

Een medewerker moet het wel heel bont hebben gemaakt wil een periodiek niet worden toegekend. Zeppelin staan en ook nog een speldje van de Zeppelin. Dat bleef voor het halve maandloon van Wiriodikromo. En toen droogde hij nog eens zijn nek en zijn armen, die bloot waren tot boven de ellebogen. Door medewerkers ook variabel te belonen, wordt dit nadeel ondervangen. Vijftienduizend kilometers lagen tusschen zijn land en hun land! Hoeveel maal vijftienduizend kilometers lagen er tusschen zijn ziel en hun ziel?. Jakarta krijgt er minimaal een half miljoen inwoners bij. Het bloed vloeide nog altijd uit zijn mond en neus. En ze moesten dubbel betalen, als ze een vrouw wilden. Aandelen en optiebezit zijn vooral geschikt om het hogere management in een onderneming te motiveren.

Uitzonderlijk goede prestaties worden dus niet uitzonderlijk beloond. Siemens en Jansen schreven elk hun bon voor het verloren bedrag. In overleg zijn werkdagen en werktijden flexibel in te vullen bijv. Als ze leiding geven doen ze dat in kleinere bedrijven aan vrouwen. Winstgebonden uitkering aan medewerkers van een bedrijf, veelal in de hoogste bestuurslagen. Bij een rubberboom stond Horstman gebukt tot het tap-vlak. Bij het solliciteren alle eventuele vorige banen als arbeidservaring mee laten nemen. Die raakten hem niet meer kwijt, hoe zij zich ook baadden. Iedereen was daar al aan gewend en niemand ergerde er zich meer aan, al lachte ook niemand mee. Winstdeling en tantième zijn vooral onder hoger personeel gebruikelijk.